Specialist in maatwerk industriële verpakkingen
af29ca3c f974 4243 9859 af4cb3f60cf8 1 201 a

Onze aanpak

STAP VOOR STAP NAAR DE BESTE VERPAKKINGSOPLOSSING

We gaan graag voor je aan de slag om de beste verpakkingsoplossing te ontwikkelen voor jouw logistieke uitdaging. Onze packaging-specialisten staan je terzijde bij de ontwikkeling en productie van maatwerkverpakkingen tot en met het regelen van het transport. Met onze transportverpakkingen heb je de zekerheid dat je kostbare lading veilig en onbeschadigd op de eindbestemming aankomt.

Vraag een prijsindicatie aan
Verpakken op locatie

Onze packaging-experts komen graag naar je toe

Zeer flexibel

Vrijwel elke maatvoering en ontwerp zijn mogelijk

Full service

Wij ontzorgen je volledig van A tot Z en van A naar B

Corrosiewerend verpakken

Je kostbare lading altijd optimaal beschermd

STAP 1: KENNISMAKING

DE STAP NAAR EEN PERSOONLIJKE KENNISMAKING

Je hebt ons gevonden, of wij jou, en je wilt graag de mogelijkheden bespreken voor het optimaal industrieel verpakken en vervoeren van je kostbare goederen. Dan maken wij graag persoonlijk kennis met je. Dat kan bij jou op kantoor of bij ons op locatie in Dongen. Een kop koffie en een goed gesprek vormen de basis van een succesvolle, langdurige samenwerking.

STAP 2: INVENTARISATIE

DE STAP NAAR EEN VOLLEDIGE INVENTARISATIE

Als het klikt, gaan we graag voor je aan de slag. We maken kennis met alle betrokkenen, we bekijken de specifieke omstandigheden en we bepalen in overleg of het verpakken bij ons in Dongen moet gebeuren of op jouw locatie. Uiteraard willen we alles weten van je product, de supply chain en de eindbestemming van het transport.
We onderzoeken alle kenmerken van de lading: de opbouw, de ombouw, de materiaaleigenschappen, de constructie en de bevestigingsmogelijkheden. Hoe eerder je ons betrekt, hoe beter. Zo kunnen we je eventueel ook adviseren over het mee-ontwerpen van bevestigingspunten tijdens het engineeringsproces. Dit kan later zorgen voor flinke besparingen en een lagere Total Cost of Ownership (TCO).

STAP 3: ONTWERP EN PRIJSINDICATIE

DE STAP NAAR EEN GLOBAAL ONTWERP EN KOSTENINDICATIE

Op basis alle verzamelde informatie gaan wij aan de slag met een voorlopig ontwerp van de optimale verpakkingsoplossing en de bijbehorende constructieve voorzieningen. Hierin nemen we alle bijkomende aspecten mee, zoals trillingen, roestwerendheid, vocht, temperatuur etc.
Als het nodig is, zorgen we voor sensoren om de lading tijdens het transport te kunnen meten en monitoren. Voor een probleemloze internationale verzending kunnen we je verpakking een HT-behandeling geven conform ISPM15. Dat zorgt voor een probleemloze acceptatie in havens buiten de EU. Goed om te weten: al onze medewerkers zijn volledig gecertificeerd.
Het resultaat van deze stap is een voorlopig ontwerp en een prijsindicatie, die we samen bespreken.

STAP 4: DEFINITIEF ONTWERP EN OFFERTE

DE STAP NAAR EEN OPTIMAAL ONTWERP EN LAGE TCO

Als het voorlopige ontwerp en de bijbehorende prijsindicatie je aanspreken, gaan we door met het definitieve ontwerp van je verpakkingsoplossing. Hierin nemen we alle gewenste aanpassingen mee, zodat we ook tot een definitieve offerte kunnen komen.
Hierbij richten we ons op een aantrekkelijke investering, maar vooral op een optimale Total Cost of Ownership (TCO) van het gehele verpakkings- en vervoerstraject. Ook zorgen we voor een haalbare planning en we zetten de werkvoorbereiding alvast in gang.

STAP 5: PRODUCTIE

DE STAP NAAR EEN EFFICIËNT PRODUCTIEPROCES

Na akkoord op onze offerte en het definitieve ontwerp starten we met de productie van je exportkist, houten transportkist of industriële verpakking op maat. Wij zorgen voor de juiste materialen en stellen een ervaren packaging-team samen, dat met de uitvoering aan de slag gaat. Uiteraard ben je steeds van harte welkom om mee te kijken tijdens het productieproces.

STAP 6: LOGISTIEKE AFHANDELING

DE STAP NAAR EEN ZORGELOOS TRANSPORT

Als je lading volledig is verpakt, is deze klaar voor transport. Wij kunnen je volledig ontzorgen, ook voor het vervoer naar de haven en voor het uiteindelijke transport wereldwijd. We beschikken over een waardevol netwerk om je lading veilig en efficiënt af te laten leveren op elk denkbare bestemming.
Onze kennis en ervaring kun je ook inzetten voor het optimaal beladen van containers en het zekeren van Flat-racks. Gecertificeerde materialen en vakmanschap garanderen een probleemloze acceptatie in alle havens.

STAP 7: ADMINISTRATIEVE AFHANDELING

DE STAP NAAR COMPLETE ONTZORGING

Naast de fysieke zorg in de vorm van houten exportverpakkingen, transportkisten, exportkisten, belading en stuwage, is ook de administratieve kant cruciaal om een probleemloos transport te garanderen.
Alle handling, documenten en ook de verzekering van je transport kun je met een gerust hart aan Dongen Packaging overlaten. We regelen het voor je of we brengen je in contact met de juiste partijen uit ons netwerk. Hoe ver je ontzorgd wil worden door ons, is helemaal aan jou.

Wat klanten zeggen over ons

Binnen twee weken was het geregeld!

Johan Kaper Bakker Konstruktie- en Machinebouw

Uitstekend werk qua afspraken nakomen, kwaliteit en snelheid

Huib Groeneveld Mammoet Road Cargo

Interesse in onze packaging?

Ik ben je graag van dienst!

Wouter van den Hoogenband
Wouter van den Hoogenband
Accountmanager Packaging +31 (0) 620 786 713 w.vandenhoogenband@dongenpackaging.nl