dongenpallets dsc6903

HT-BEHANDELING VAN HOUTEN VERPAKKINGEN

ZO WERKT HET

Houten verpakkingen kunnen bij Dongen Packaging een ISPM15- of HT-behandeling ondergaan om eventueel aanwezige schadelijke organismen te doden. Het hout dat we gebruiken voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout dat de EU verlaat, wordt volgens ISPM15 behandeld en gemarkeerd. ISPM15 garandeert inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wereldwijd probleemloos transport.

HEAT TREATMENT (HT): 56°C – 30 MINUTEN

De behandeling van houten verpakkingen en stuwhout gebeurt door middel van hittebehandeling, oftewel Heat Treatment (HT): het hout verwarmen we op gedurende 30 minuten op 56° C. Vanwege een verbod op methylbromide (MB) is de behandeling met deze stof sinds 2010 als alternatieve behandelingswijze verboden. Dongen Packaging is gecertificeerd door de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen) met nummer NL 014.

De Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV) heeft een Korte animatiefilm belang van ISPM15 voor gebruikers van houten verpakkingen en stuwhout ontwikkeld. In de film wordt het belang van ISPM 15 uitgelegd, waarmee houten verpakkingen en stuwhout eenvoudig en probleemloos wereldwijd kunnen worden getransporteerd.

Interesse in onze HT-behandeling?

Ik ben je graag van dienst!

Wouter van den Hoogenband
Wouter van den Hoogenband
Accountmanager Packaging +31 (0) 620 786 713 w.vandenhoogenband@dongenpackaging.nl